krémová hokkaido polívka

Výborná a jednoduchá hokkaido polévka.

Postup
  1. osmahneme do sklovata 1-2 na drobno nakrájené cibule na olivovém oleji. Přidáme na kostky nakrájenou neoloupanou dýni zbavenou semínek, chvíli restujeme, pak zelejeme vodou asi 1-2cm nad okraj dýňových kostičkek. Osolit, opepřit, přidat trochu muškátového oříšku a vařit do měkka (cca 15-20min). Stáhneme hrnec z plamenu a rozmixujeme do hladka. Podáváme s opečeným pečivem a dozdobení dle chuti. Já dávám různá semínka, čerstvou mrkev, zelenou petrželku(nebo jiné zelené koření). Kdo má rád zázvor může trošičku přidat taky.
Ingredience
ingredience na dozdobení
opečené kostky pečiva
sůl, pepř, muškátový oříšek
4 lžíce olivového(nebo jiného) oleje
1 dýně hokkaido
1-2 cibule
Galerie
Informace
Doba přípravy: min
Počet porcí: cca 6
Autor
Jana
10. 10. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.