Slaný závin
Slaný závin recept, který je velmi snadný. Slaný závin se hodí jak pro návštěvu, oslavu narozenin či třeba Silvestra. Náplně můžete různě kombinovat, ale zaručeně si vždy pochutnáte.
Postup
- Troubu si rozehřejeme na 180°C. Rozválené listové těsto potřeme smetanovým sýrem, asi 2 cm necháme volné okraje. Na sýr poklademe plátky šunky a na ně eidam (může být nastrouhaný, tak i plátkový). Jako poslední následuje kukuřice, kterou si předem slijeme z nálevu. Zarolujeme do závinu. Okraje zahneme, aby nám naplň nevytekla. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme dozlatova.
Ingredience
kmín na posypání
1 malá plechovka kukuřice (nemusí být)
1 ks vejce na potření
200 g nivy
100 g šunky
200 g smetanového sýra (žervé, lučina apod.)
1 balení rozváleného listového těsta
kmín na posypání
1 malá plechovka kukuřice (nemusí být)
1 ks vejce na potření
200 g nivy
100 g šunky
200 g smetanového sýra (žervé, lučina apod.)
1 balení rozváleného listového těsta
Autor
Eva
30. 11. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Slaný závin opravdu super a rychlé pohoštění pro návštěvy.