Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb si můžete připravit nejen v domácí pekárně. Lze jej také připravit klasicky. Záleží na Vás jakou variantu si vyberete. Chleba je měkký i na druhý den.

Postup
  1. Do pekárny dáme suroviny nejdříve tekuté: podmáslí, olej, ocet, voda a poté suroviny suché: mouky, do jednoho rohu cukr a do druhého sůl, chlebové koření a doprostřed mouky uděláme důlek, do kterého dáme droždí a trochu zasypeme. Zapneme program: základní, stupeň propečení: kůrka tmavá, velikost: střední.
Ingredience
1 lžička chlebového koření
2 lžíce řepkového oleje
1 lžíce octu
50 ml vody
300 ml podmáslí (kefíru, acidofilního mléka)
1 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžíčka sušeného droždí
350 g hladké mouky
150 g špaldové celorznné mouky
Galerie
Autor
Eva
06. 01. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.