Velikonoční zajíček recept
Velikonočního zajíčka si oblíbí především děti, které Vám mohou pomoct i s přípravou. Zaručeně je to bude bavit. Velikonoční zajíček je obdoba beránka, a proto by neměl na Vašem stole chybět.
Postup
- Vejce s cukry vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mléko, prosátou mouku s práškem do pečiva, olej a lehce vmícháme nastrouhanou čokoládu. Do vymazané a vysypané formy zajíčka vlijeme těsto a pečeme na 180°C cca 25 minut. Hotového a vychladlého zajíčka zdobíme čokoládovou polevou.
Ingredience
čokoládová poleva na ozdobu
12 ml oleje
1 lžička prášku do pečiva
100 g polohrubé mouky
30 g čokolády
50 ml mléka
1 ks vanilkového cukru
30 g cukru krupice
1 ks vejce
čokoládová poleva na ozdobu
12 ml oleje
1 lžička prášku do pečiva
100 g polohrubé mouky
30 g čokolády
50 ml mléka
1 ks vanilkového cukru
30 g cukru krupice
1 ks vejce
Galerie
Autor
Eva
06. 01. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Opravdu nejlepší recept na velikonočního zajíčka. Moc jsme si pochutnali. Musím připravit ještě jednoho přímo na Velikonoce.