Makové mléko

V dnešní době, kdy mnoho lidí má intoleranci na mléka živočišného původu, jsou vhodnou alternativou mléka rostlinná. Jedno z nich je třeba mléko makové. Připravuje se z máku, který obsahuje spoustu důležitých vitamínů, minerálů a obsahuje vysoké množství vápníků. Mák působí na překyselení organizmu. Připravit si makové mléko není nijak složité. Zkuste si ho připravit a můžete mléko používat například k výrobě smoothie a nebo pít samotné.

Postup
  1. Mák dáme do vhodné mixovací nádoby a zalijeme vodou. Necháme odstát minimálně 3 hodiny. Poté mák s vodou mixujeme na nejvyšší otáčky asi 3 minuty. Poté mléko přepasírujeme pomocí lžíce přes jemné sítko či plátýnko. Pokud cedíme přes sítko, musíme proces několikrát opakovat, aby mléko bylo zcela čisté. Pokud má někdo rád sladší chutě, lze mléko osladit například medem. Ale i samotné mléko je velmi chutné.
Ingredience
med, sladěnka na oslazení mléka
plátýnko na přecezení máku, jemné sítko
900 ml vody
100 g mletého máku
Galerie
Autor
Eva
16. 03. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Petra K. 11:25 21. 03. 2017

Chuť makového mléka mě opravdu překvapila. Použila jsem ho na přípravu ovesné kaše a výsledek je perfektní.