Zapečené těstoviny s kuřecím masem a smetanou

Těstoviny mají původ v Itálii. Vyrábí se z nekynutého těsta zejména z pšenice a vody. K těstu na těstoviny lze přidat i různé ochucující složky. Těstoviny se u nás vyrábějí buď vaječné či bezvaječné. Rozlišujeme je také na semolinové, celozrnné či bezlepkové. Těstoviny jsou u nás velmi oblíbené a dají se připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte náš recept na zapečené těstoviny s kuřecím masem a smetanou. Recept je rychlý a zaručeně si pochutnáte.

Postup
  1. Dáme vařit těstoviny podle návodu do osolené vody. Kuřecí maso si očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. V pánvi si rozpálíme olej a dáme restovat kuřecí maso, které osolíme a opepříme. Poté na řadu přijde cibule nakrájená na měsíčky. Restujeme do té doby než cibule trochu změkne. Následuje jarní cibulka, kterou už opečeme jen krátce.
  2. Zapékací mísu si lehce vymažeme a dáme část těstovin. Poté následuje směs kuřecího masa, cibule a jarní cibulky. Posypeme nivou a části eidamu a dáme další těstoviny. Zalijeme smetanou a posypeme bazalkou. Dáme péct na 160°C cca 20 minut. Poté těstoviny posypeme eidamem a ještě je na 5-10 minut zapečeme.
Ingredience
1 lžíce oleje
1 lžička sušené bazalky
400 g nastrouhaného eidamu 30% (možno použít i jiný sýr)
200 g nastrouhané nivy
sůl, pepř
500 ml smetany 12%
1 svazek jarní cibulky
1 ks větší cibule
400 g kuřecích prsou
500 g těstovin nejlépe penne
Galerie
Autor
Eva
07. 04. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.