Tiramisu ve skleničce

Tiramisu patří mezi tradiční Italský dezert. Můžete si jej připravit jak do formy, tak i jednotlivé porce do skleniček. K přípravě tiramisu se používá mascarpone, který patří mezi krémový sýr. Tím získává mascarpone tradiční chuť. Recept je jednoduchý a opravdu svěží. Kdo chce může přidat do tiramisu i jahody, maliny či borůvky a získá tiramisu letní nádech.

Postup
  1. Mascarpone vyšleháme s cukry. Do uvařené vychladlé kávy namáčíme cukrářské piškoty, které máme nalámané podle velikosti skleničky. Do skleničky dáme na dno nejdřív namočené piškoty, dáme část krému a ovoce, nakrájené na kousky, poté opět piškoty, krém a ovoce. Končíme vrstvou krému, kterou ještě posypeme holandským kakaem. Dáme vychladit do lednice.
Ingredience
jahody, maliny, borůvky dle chuti
holandské kakao na posypání
200 ml silné černé kávy
1 ks vanilkového cukru
3 lžíce moučkového cukru
9 ks cukrářských piškotů (lze použít i obyčejné, ale budete jich potřebovat více)
300 g mascarpone
Galerie
Autor
Eva
26. 06. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.