Kukuřičné vafle

Křehké vafle z kukuřice Vás určitě překvapí chutí a lehkostí. Můžete je podávat místo pečiva, např. se šunkou či máslem. Výborné jsou také s ochuceným máslem (petrželkové, česnekové, z medvědího česneku apod.). Připravit si je můžete k večeři či ke snídani. Jsou opravdu chutné.
Postup
- Zvlášť smícháme sypké a tekuté suroviny a poté vše smícháme dohromady. Na závěr přidáme okapanou kukuřici a necháme těsto chvíli odležet. Poté si rozehřejeme vaflovač a vlijeme do vaflovače přiměřené množství těsta.
Ingredience
200 g konzervy kukuřice (slité)
1 ks vejce
2 lžíce másla
2 lžíce bílého jogurtu
1 hrnek mlék
špetka soli
1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
1/2 hrnku kukuřičné mouky
1 a 1/4 hrnku hladké mouky
200 g konzervy kukuřice (slité)
1 ks vejce
2 lžíce másla
2 lžíce bílého jogurtu
1 hrnek mlék
špetka soli
1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
1/2 hrnku kukuřičné mouky
1 a 1/4 hrnku hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
14. 07. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení:
5
Počet hlasů:
1