Domácí veka

Ať už připravujeme rodinnou oslavu (třeba narozenin), posezení s přáteli či oslavy Silvestra. Veka je nepostradatelnou součástí. Není nad čerstvou, měkkou vekou, ze které připravíme chlebíčky. A nebo může být doplněk místo klasického chleba. Recept na naší veku je neskutečně jednoduchý a pokud máte domácí pekárnu, tak už nikdy veku nebudete kupovat.

Postup
  1. Suroviny dáme do domácí pekárny od tekutých po sypké a zapneme program těsto. Hotové těsto poté rozdělíme na dvě stejné části. Plech si vyložíme pečícím papírem a z těsta vytvarujeme tvar veky. Dáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 20 minut. Poté veky nahoře 3x nařízneme a potřeme vodou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 30-35 minut.
Ingredience
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 ks žloutku
2 lžíčky másla
1,5 lžičky soli
1 lžíčka cukru
30 g čerstvéhodroždí
450 ml polotučného mléka nebo vody (vlažné)
750 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
25. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.