Rajčatová polévka

Rajčatovou polévku milujeme, je připravena z čerstvých rajčat a vždy ji doplníme bazalkou a zakysanou smetanou. Někdy si dáváme tuto polévku místo večeře, a to potom do ní přidáváme mozzarellu. Určitě stojí za vyzkoušení.

Postup
  1. Cibuli si nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na trošce oleje osmažíme cibuli a poté přidáme česnek. Vše lehce orestujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme bobkový list, nové koření, sůl, pepř a povaříme. V závěru vytáhneme bobkový list, nové koření a vše dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme sušenou či čerstvou bazalku. Zdobíme zakysanou smetanou a nebo do talíře dáme pár plátků mozzarelly a zalijeme polévkou. Sýr se v ní krásně rozpustí.
Ingredience
1 cibule
mozarella či zakysaná smetana
sůl, pepř
bazalka (sušená či čerstvá)
řepkový olej
2 kuličky nového koření
2 ks bobkového listu
3 stroužky česneku (nebo dle chuti)
600 ml vývaru (nejlépe zeleninového) nebo vody
600 g loupaných krájených rajčat (mohou být i z plechovky)
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.