Smažený kuřecí řízek

Pravý a nefalšovaný smažený kuřecí řízek, ten se v kuchyni nikdy neztratí. Patří ke klasice kuchyně a lze ho připravit jak klasicky tak i ve formě mini řízečků, vhodných třeba na oslavu či pokud chcete pohostit návštěvu. Doplněný bramborovým salátem, vařenými brambory, bramborovou kaší určitě sklidíte úspěch.

Postup
  1. Kuřecí řízky očistíme, omyjeme, nakrájíme a naklepeme. Dostatečně osolíme z obou stran. Takto připravené plátky obalíme v hladké mouce, potom vejcích a nakonec ve strouhance. Řízky smažíme na rozpáleném řepkovém oleji dozlatova. Odkládáme na talíř s ubrouskem, aby odsály přebytečný tuk.
Ingredience
řepková olej na smažení
sůl
strouhanka
hladká mouka
3 ks vejce
500 g kuřecích prsních řízků
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.