Pečená treska v troubě
O tom, že jsou ryby zdravé, je všeobecné známé. Recept je jednoduchý a přitom velmi zdravý. Treska je připravena v troubě. Lze tuto rybu si dopřát jako lehkou večeři. Treska je pečená společně se zeleninou. Můžete použít cuketu, cibuli, papriku, lilek či rajče. Cokoliv nejdete v lednici či ve spíži můžete použít. Kdo chce můžete si dát rybu s bramborovou přílohou podle chuti.
Postup
- Tresku omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a na každou rybu dáme proužek másla. Dáme péct na 180°C cca 15 minut. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou si očistíme a nakrájíme na proužky. V pánvi si rozpálíme olivový olej a dáme restovat zeleninu. Jakmile máme zeleninu měkkou odstavím. Pečenou tresku přeneseme na talíř a doplníme zeleninou.
Ingredience
2 plátky másla
olivový olej
tymián
sůl, pepř
1 hrst cherry rajčat (lze nahradit normálními)
1 ks červené papriky
1 ks cibule
2 ks tresky
2 plátky másla
olivový olej
tymián
sůl, pepř
1 hrst cherry rajčat (lze nahradit normálními)
1 ks červené papriky
1 ks cibule
2 ks tresky
Galerie
Autor
Eva
14. 09. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.