Makové cukroví
O tom, že mák je velmi zdravý, to už dávno víme. Ale kromě pečení buchet, bábovek apod. lze mák využít i ve vánočním cukroví. Je to neotřelá kombinace se kterou určitě zabodujete. S těstem se krásně pracuje, netrhá se. Cukroví pečte tak asi 14 dní před Vánoci. Cukroví lze zdobit citronovou polevou. Tak pojďte si s námi připravit toto výborné cukroví.
Postup
- 200 g hladké mouky, 50 g cukru moučky, 90 g mletého máku, 1 žloutek, 150 g másla, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky citronové kůry marmeláda na slepení, citronová poleva na zdobení
- Veškeré suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme uležet hodinu v lednici. Můžete nechat klidně i přes noc. Poté vykrajujeme z vyváleného plátu oblíbené tvary. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct na 170°C 8-10 minut. Necháme vychladnout a slepujeme k sobě marmeládou. Zdobíme citronovou polevou.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
30. 10. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.