Perníčky

Milujeme perníčky, tu jejich vůni, co se nese celým bytem při pečení. Nejraději pečeme ty co jsou hned měkké. Díky tomu si na nich můžeme pochutnat hned a nemusíme čekat až se nám perníčky rozleží. Hotové perníčky poté můžeme zdobit podle fantazie cukrovou polevou, zdobením či čokoládou. Určitě náš recept vyzkoušejte.

Postup
  1. Ze všech suroviny vypracujeme těsto a necháme přes noc uležet v lednici. Poté jej vyválíme na vále a vykrajujeme oblíbené tvary. Dáme péct na 180°C cca 10 minut. Horké perníčky potíráme rozšlehaným vejcem ať se nám krásně lesknout. Poté je necháme na rovném povrchu vychladnout aby se nám nezkroutily. Zdobíme podle fantazie.
Ingredience
2 lžíce holandského kakaa
250 g cukru moučka
4 lžíce mléka
1 lžička jedlé sody
1 ks kypřícího prášku do perníku
2 lžíce koření do perníku
4 ks vejce + 1 vejce na potření perníčků
2 lžíce medu
50 g povoleného másla
350 g celozrnné špaldové mouky
300 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
05. 12. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.