Mini hamburgery

Milujete hamburgery? A co takhle si připravit jejich zmenšenou verzi? Je to báječné pohoštění pro Vaši návštěvu. Určitě jimi zabodujete. Příprava je velmi jednoduchá, ač to vypadá složitě. Máme pro Vás tip: pokud nevlastníte třeba domácí pekárnu, můžete si ulehčit práci tím, že necháte kynout těsto přes noc v lednici. Ráno budete mít těsto krásně vykynuté a bude nadychané. Určitě vyzkoušejte.

Postup
  1. Veškeré suroviny smícháme v míse dohromady. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme kynout do lednice. Také si můžeme těsto nechat kynout na teplém místě a poté zpracovat. Jakmile máme těsto vykynuté, tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme sezamovým semínkem a necháme ještě asi 30 minut odpočívat. Poté dáme péct na 180 stupňů cca 15 minut. Záleží na vlastnostech Vaší trouby. Jakmile máme upečeno necháme vychladnout a poté plníme dle chuti a fantazie. Dobrou chuť :)
Ingredience
náplň: ledový salát, polníček, rukola, mleté maso, šunka, sýr, kečup, tatarka, oblíbená zelenina apod.
sezamová semínka na posypání
1 lžička soli
1 lžíce cukru
60 ml změklého másla
2 ks vejce (1 vejce do těsta a 1 vejce na potření hamburgerů)
150 ml vody
150 ml vlažného polotučného mléka
1 sáček sušeného droždí
500 g polohrubé mouky
Galerie
Autor
Eva
02. 10. 2018

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.