Švestkové knedlíky

Léto, úžasné období, díky kterému je dostatek téměř všech čerstvých potravin a hlavně ovoce. Proč si také nepřipravit recept na švestkové knedlíky, který obsahuje kromě švestek, také tvaroh. Díky tomu nemusíte mít téměř žádné výčitky svědomí. Kromě toho švestky obsahují mnoho vitamínů a minerálních látek. Také švestky nám chrání srdce a cévy, pomáhají proti zácpě, je výborným lékem proti revmatizmu, dně, onemocnění jater, ledvin. A jsou přímo nabité vlákninou.

Postup
  1. Tvaroh rozmícháme s vejcem a špetkou soli. Do směsi přisypeme 1/3 krupice a promícháme. Poté přidáme druhou třetinu a promícháme a následně přidáme zbytek hrubé krupice. Těsto by mělo mít konzistenci takovou, aby bylo spojené. Ovšem každý tvaroh se chová jinak, a proto se množství krupice musí přizpůsobit. Pomocí lžíce oddělíme kousek těsta a zabalíme do nich švestku. Knedlíčky ihned vkládáme do vroucí vody. Je dobré po minutě knedlíčky promíchat, aby se nepřilepili ke spodní části hrnce. Je možné opakovat. Knedlíky jsou hotové, pokud vyplavou na povrch. Knedlíky necháme na povrchu ještě 4 minuty vařit a poté je vylovíme pomocí děrované lžíce. Dáme na talíř a dle chuti dozdobíme.
Ingredience
dle chuti: rozpušťené máslo, kakao, nastrouhaný tvrdý tvaroh, nastrouhaný perník, moučkový cukr, opečená strouhanka s moučkovým cukrem
špetka soli
300 g hrubé krupice
1 ks vejce
250 g měkkého tvarohu
20 ks vypeckovaných švestek
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.