Žemlovka s jablky

Další oblíbený recept, který dokáže využit téměř vše doma z lednice či spíže. Když Vám zbylo několik starších rohlíků a housek, je právě žemlovka ta pravá. Zavzpomínejte na dětství a udělejte si krásně nadýchanou žemlovku s jablky a tvarohem.

Postup
  1. Zapékací mísu vymažeme máslem. 2 žloutky ušleháme s cukrem a mlékem, přidejte 1 lžíci rozpuštěného másla. Tvaroh utřeme s 1 žloutkem a přidáme vanilkový cukr. Rohlíky či housky rozkrojíme na půl a namáčíme je do mléčné směsi. Vyložíme zapékací mísu, navrch poklademe nastrouhaná jablka, posypeme skořicí a dle chuti moučkovým cukrem. Na jablka poklademe další vrstvu rohlíků namočených ve směsi. Poté dáme vrstvu tvarohu a jako poslední bude vrstva rohlíků namočených v mléčné směsi. Takto připravenou žemlovku pokapeme trochou zbylého másla. Dáme péct na 180°C 30 minut. Ze zbylých bílků ušleháme s trochou cukru tuhý sníh. Tento pak klademe těsně před dopečením na žemlovku.
Ingredience
moučkový cukr dle chuti
skoříce, vanikový cuk
3 větší jablka nastrouhaná nahrubo
250 g tvarohu
3 lžíce rozpuštěného másla
0,5 l mléka
3 ks vejce
6 ks starších rohlíků nebo housek
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.