Buchta z jablek

Jablka, obsahují mnoho vitamínů a vlákniny. Zároveň jsou dostupná téměř po celý rok. Představíme Vám, tento hrnkový recept na buchtu z jablek, který je velmi rychlý. Jeho příprava Vám zabere cca 15 minut Vašeho času a pak už jen si počkáte na šťavnatý výsledek.

Postup
  1. Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V míse smícháme nakrájená jablka s krupicovým cukrem a necháme 10 minut odstát. Poté do mísy přidáme mouku, jedlou sodu, skořici, nasekané ořechy. Jako poslední přidáváme vejce a máslo. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto, které poté rozložíme na vymazaný či pečícím papírem vyložený plech. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 100°C asi hodinu až hodinu a půl. •
Ingredience
250 g hery
2 ks vejce
2 hrsti nasekaných ořechů (vlašských)
4 lžičky mleté skořicee
2 lžičky jedlé sody
3 hrnky hladké mouky
2 hrnky krupicového cukru
3 a půl hrnku nakrájených jablek
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.