Pstruh pečený v troubě s citróny

Pstruh pečený v troubě s citróny...Ryby jsou nepostradatelná součást našeho jídelníčku. Ovšem nedopřáváme si jich tolik, kolik by si naše tělo zasloužilo. Přitom na našem stole by se měly objevit alespoň jednou týdně. Ryby se dá konzumovat i při nejrůznějších dietách. Rybí maso je lehké . Tak pojďme si aspoň někdy zpestřit jídelníček.

Postup
  1. Pstruhy dobře vykucháme, omyjeme a osušíme. Z obou stran uděláme do pstruha několik zářezů. Řádně ho ze všech stran osolíme a opepříme. Vše vetřeme i do provedených zářezů. Připravené citróny umyjeme a nakrájíme na kolečka. Ty pak vložíme do břišní dutiny pstruhů. Máslem vymažeme pekáč a položíme do něj takto připravené pstruhy. Ryby posypeme tymiánem a poklademe několik plátků másla. Dáme na patnáct až dvacet minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Podáváme s bramborovou přílohou a nebo pouze se zeleninovým salátem.
Ingredience
máslo
tymián
sůl, pepř
2 ks citrónu
2 ks pstruh
Galerie
Autor
Eva
25. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.
Eliška Suchánková 12:16 13. 07. 2017

Recept na pečeného pstruha jsem dělala poprvé. A povedl se skvěle. Podávala jsem pouze se zeleninovým salátem .