Cuketová hořčice

Bohaté využití cuket v kuchyni určitě známe. Z cuket jsou výborné placičky, buchty, zapečené či smažené. Jelikož je období zavařování. Pojďte si s námi připravit výbornou cuketovou hořčici. Naleznete široké využití a hodí se jak na pečivo, k sekané, párkům, toustům apod. Je velmi rychlá a chutná.

Polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer je vlastně takový bráška celeru klasického, jakého známe v polévkách (vývarech apod.) Řapíkatý celer není až tak známý a přitom je to vlastně škoda. Není příliš oblíbený díky své specifické chuti. Jedná se o zdraví prospěšnou zeleninu. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Snižuje hladinu krevního cukru, také odstraňuje zácpu a chrání sliznici žaludku. Ma afrodiziakální účinky. Naše tělo čistí a je vhodné pro dietáře. Naše polévka je lehká a hodí se jak k večeři tak i obědu.

Čokoládová torta s jahodovym coulis a tvarohovým krémom

▪️Čokoládová torta s jahodovym coulis a tvarohovým krémom▪️ Takmer bez muky a na letné dni ako stvorené? Ingrediencie(na tortovu formu s priemerom 24cm): * 150 g horkej čokolády (min. 80%) * 100 g trstinového cukru alebo erythrit * 150 g masla(nie margarínu) * 5 vajec * 1 pl múky(spaldova,tapiokova, kokosová..) Na coulis: * 250 g čerstvých jahôd * 2-3 pl medu * Štipka citrónovej stavy Na vrch: • mäkký tvaroh •biely jogurt •flavdrops(vanilka) Postup: >Nad parou roztopíme maslo . Pridáme čokoládu a necháme rozpustiť. Dáme preč z pary. > Následne zmiešame cukor so žĺtkami a pridáme do roztopenej čokolády. A pridáme kus muky. > Bielka vyslahame na tuhý sneh a primiešame do zmesi. > Dáme do vymastenej tortovej formy(potrieť kokosovým olejom alebo maslom). Pecieme 30 minút pri 170stupnoch. > Medzitým si pripravíme jahodovy coulis. Jahody vymixujeme dohladka, pridáme med a citrónovú stavu podľa potreby. Všetko ešte vymixujeme. > Na vrch som dala mäkký tvaroh zmiešaný s bielym jogurtom a pár kvapiek vanilkoveho flavdrops alebo kľudne môže byt aj smotana na slahanie s jogurtom. > Na korpus dáme coulis(kus si môžete nechať na vrch), pridáme tvaroh, čerstvé ovocie, mätu a môžeme ešte poliať zvyšným coulis. Dobrú chuť ! :)

Marhulovy koláč

Cesto 30g sojova múka 60g spaldova múka 1 biely jogurt 1 vajce 1 bielko 80ml rastlinné mlieko 2 pl kakao Kypriaci prášok Drobenka: 1 lyzica medu 2 pl kokosový olej 25 g spaldova múka Všetko okrem kakaa vymixujeme, pol cesta vylejeme do formy(mala som 18cm). Do zvyšného pridáme kakao a vylejeme na plech.Chvíľku pecieme, kým sa povrch kus neupecie a medzitým si spravíme drobenku zmiešaním všetkých 3 ingrediencií Neskôr pridáme na cesto marhule a drobenku. Pecieme dokopy asi 35 minút pri 180 st.

Coko-arasidove wafflicky

40g Oatmash peanut butter cookies(od @amixnut protein(voľba prichute je na vás)•2bielka•100g jogurt•5g kakao•7g kypr. prášok --> všetko zmiešame, vaflovac som kus potrela olejom a robíme niekoľko minút. Na to nesmel chýbať topping od @bodylab ... Dobrú chuť!

Fit oreo cake

Fit Oreo cheesecake by @beluskyii Inspired by @klarkasch Receptik taký istý, akurát namiesto syru Exquisa 0,2% tuku som dala goldessu a stuzovac :) Link, kde je recept, je v bio Korpus: 1 vajce•20g protein•25g kokosová múka•15g holandské kakao Vajíčko, protein a kakao vyslahame a pridáme muku. Dáme na dno formy(18cm) a pecieme asi 5minut. Krém: 1 bielok•400g goldessa light• 10g stužovac za studena•4 oreo sušienky• flavdrops Všetko vyslahame a pridáme sušienky. Dáme na korpus a pecieme ešte cca 25 minút na 170.

Narozeninový čokoládo-kokosový dortík

Přicházím s receptem na úžasný, zdravý dortík, kterým se můžete inspirovat. Budu ráda, když ho vyzkoušíte a dáte vědět, jak dopadl. Mamince i ségře moc chutnal. Najdete mě i na instagramu jako simonkaem

Kukuřičné vafle

Křehké vafle z kukuřice Vás určitě překvapí chutí a lehkostí. Můžete je podávat místo pečiva, např. se šunkou či máslem. Výborné jsou také s ochuceným máslem (petrželkové, česnekové, z medvědího česneku apod.). Připravit si je můžete k večeři či ke snídani. Jsou opravdu chutné.

Panna cotta

V těchto horkých dnech se hodí lehký a svěží dezert jakým je právě panna cotta. Recept je opravdu jednoduchý ač na první pohled to nevypadá. Panna cotta je vlastně vařená smetana se želatinou a cukrem. Panna cotta pochází z Itálie. Hotový dezert můžete podávat s ovocnou omáčkou (jahodovou, malinovou apod.)

Domácí ledová káva

Jste milovníkem kávy, ale chcete se zároveň také příjemně osvěžit. Kompromisem je ledová káva, kterou si hravě dokážete připravit i v domácích podmínkách. Stačí šejkr či obyčejná zavařovací sklenice a můžete kouzlit. K přípravě ledové kávy se hodí káva rozpustná. Můžete ji doplnit i vanilkovou zmrzlinou či kopcem šlehačky.